Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Piure de cartofi cu gravy din ciuperci

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Piure: Curăță și taie cartofii în cuburi de dimensiuni egale pentru a fierbe uniform.

Pasul 2:

Fierbe cartofii într-o oală mare cu apă sărată, la foc mediu, timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când cartofii devin fragezi și pot fi străpunși ușor cu o furculiță.

Pasul 3:

Scurge cartofii și lasă-i să stea câteva minute în strecurătoare pentru a elimina excesul de apă.

Pasul 4:

Pasează cartofii folosind un zdrobitor de cartofi sau o presă de cartofi, până obții o consistență fină și fără cocoloașe. Evită mixerul sau blenderul întrucât amidonul din cartofi procesat astfel va conduce la un rezultat mult prea elastic și o textură neplăcută a piureului.

Pasul 5:

Adaugă untul peste cartofii fierbinți și amestecă bine până când acesta se topește complet.

Pasul 6:

Încălzește laptele împreună cu nucșoara și busuiocul tocat mărunt, apoi adaugă-l treptat în piure, amestecând continuu până când obții consistența dorită. Poți adăuga mai mult lapte dacă preferi un piure mai cremos.

Pasul 7:

Condimentează cu sare și piper după gust.

Pasul 8:

Ciuperci și sos: Curăță ciupercile. Dacă sunt foarte murdare, clătește-le sub jet de apă; dacă nu, șterge-le cu un prosop de hârtie umed.

Pasul 9:

Taie ciupercile în felii de aproximativ 0,3 centimetri grosime.

Pasul 10:

Într-o tigaie mare, încălzește 1 lingură de ulei de măsline. Adaugă ciupercile, condimentează-le cu un praf de sare și un sfert de linguriță de piper negru. Gătește la foc mediu-mare timp de 10 minute sau până când ciupercile s-au rumenit.

Pasul 11:

Adaugă 2 căței de usturoi dați pe răzătoare și gătește încă 2 minute. Ține cont de faptul că ciupercile vor elibera mai întâi apă. Continuă să le gătești până când tigaia se usucă complet și ciupercile încep să se prăjească.

Pasul 12:

Transferă ciupercile pe o farfurie apoi lasă-le deoparte.

Pasul 13:

În aceeași tigaie, topește 2 linguri de unt. Adaugă 1 lingură cu vârf de făină grâu și amestecă până când amestecul de făină și unt începe să facă bule, aproximativ un minut.

Pasul 14:

Adaugă supa de legume, 1 lingură de sos de soia și 1 crenguță de rozmarin. Amestecă încontinuu până când lichidul se îngroașă.

Pasul 15:

Adaugă ciupercile înapoi în sos. Gustă și potrivește de sare. Adaugă mai multă supă dacă este necesar pentru a obține consistența dorită.

Pasul 16:

Servește preparatul ca și garnitură pentru piureul de cartofi.

Tips & Tricks

Folosește preparatele preferate ale urmașilor pentru a-i acomoda cu noutatea. Frunzele de busuioc și nucșoara, vor oferi o aromă inedită clasicului piure de cartofi. Pregătește jumătate de piure cu lapte simplu și jumătate cu laptele aromatizat, apoi alegeți favoritul.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments