Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Piure: Curăță și taie cartofii în cuburi de dimensiuni egale pentru a fierbe uniform.
Fierbe cartofii într-o oală mare cu apă sărată, la foc mediu, timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când cartofii devin fragezi și pot fi străpunși ușor cu o furculiță.
Scurge cartofii și lasă-i să stea câteva minute în strecurătoare pentru a elimina excesul de apă.
Pasează cartofii folosind un zdrobitor de cartofi sau o presă de cartofi, până obții o consistență fină și fără cocoloașe. Evită mixerul sau blenderul întrucât amidonul din cartofi procesat astfel va conduce la un rezultat mult prea elastic și o textură neplăcută a piureului.
Adaugă untul peste cartofii fierbinți și amestecă bine până când acesta se topește complet.
Încălzește laptele împreună cu nucșoara și busuiocul tocat mărunt, apoi adaugă-l treptat în piure, amestecând continuu până când obții consistența dorită. Poți adăuga mai mult lapte dacă preferi un piure mai cremos.
Condimentează cu sare și piper după gust.
Ciuperci și sos: Curăță ciupercile. Dacă sunt foarte murdare, clătește-le sub jet de apă; dacă nu, șterge-le cu un prosop de hârtie umed.
Taie ciupercile în felii de aproximativ 0,3 centimetri grosime.
Într-o tigaie mare, încălzește 1 lingură de ulei de măsline. Adaugă ciupercile, condimentează-le cu un praf de sare și un sfert de linguriță de piper negru. Gătește la foc mediu-mare timp de 10 minute sau până când ciupercile s-au rumenit.
Adaugă 2 căței de usturoi dați pe răzătoare și gătește încă 2 minute. Ține cont de faptul că ciupercile vor elibera mai întâi apă. Continuă să le gătești până când tigaia se usucă complet și ciupercile încep să se prăjească.
Transferă ciupercile pe o farfurie apoi lasă-le deoparte.
În aceeași tigaie, topește 2 linguri de unt. Adaugă 1 lingură cu vârf de făină grâu și amestecă până când amestecul de făină și unt începe să facă bule, aproximativ un minut.
Adaugă supa de legume, 1 lingură de sos de soia și 1 crenguță de rozmarin. Amestecă încontinuu până când lichidul se îngroașă.
Adaugă ciupercile înapoi în sos. Gustă și potrivește de sare. Adaugă mai multă supă dacă este necesar pentru a obține consistența dorită.
Servește preparatul ca și garnitură pentru piureul de cartofi.
Folosește preparatele preferate ale urmașilor pentru a-i acomoda cu noutatea. Frunzele de busuioc și nucșoara, vor oferi o aromă inedită clasicului piure de cartofi. Pregătește jumătate de piure cu lapte simplu și jumătate cu laptele aromatizat, apoi alegeți favoritul.
0 0 votes Acordă o notă rețetei