Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță, spală și toacă mărunt ceapa și ardeii.
Într-o tigaie cu 1 lingură de ulei și puțină apă, înăbușește ceapa timp de 2-3 minute. Adaugă ardeii și încă 2-3 linguri de apă, continuând să gătești timp de 5 minute până când legumele se înmoaie.
Adaugă roșiile și lasă să dea în clocot pentru 2-3 minute. Condimentează cu sare, piper și mentă.
Adaugă bulgurul și 600 ml de apă. Amestecă și pune capacul, lăsând să fiarbă la foc mediu timp de 15-20 de minute, până când bulgurul absoarbe apa și devine fraged. Mai adaugă apă dacă este necesar.
Într-o tigaie ceramică sau antiaderentă, gătește dorada condimentată cu sare, piper și rozmarin. Taie feliile de lămâie și pune-le în interiorul doradei și în jurul ei. Adaugă cubulețul de unt și 4-5 linguri de apă. Pune capacul și gătește pe aragaz la foc potrivit pentru 12-15 minute, până când carnea este bine pătrunsă.
Servește dorada alături de pilaful turcesc.
Pentru a ajuta un urmaș începător să consume pe cont propriu pilaful turcesc, ia o lingură de bulgur, strânge-o în palmele tale până prinde forma unei chifteluțe și las-o pe tăvița micului gurmand.
Poți înlocui untul cu ulei de măsline.