Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pilaf dobrogean

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-o oală încăpătoare, pune cățeii de usturoi și ceapa tocate mărunt împreună cu 1 lingură de ulei de măsline. Călește la foc mic pentru 3 minute.

Pasul 2:

Adaugă șofranul și amestecă încă 1 minut.

Pasul 3:

Completează cu 500ml supă de legume. Poți folosi și apă, dar în cazul acesta, adaugă și 1/2 linguriță turmeric, 1/2 linguriță boia dulce, 1/4 linguriță ghimbir.

Pasul 4:

Când apa a început să fiarbă, adaugă orezul și lasă focul la mic. Amestecă ocazional pentru a nu se prinde.

Pasul 5:

Dacă folosești creveți congelați, pune-i la fiert separat în apă cu puțină sare. Dacă folosești creveți proaspeți, adaugă-i în oala cu orezul după 5 minute. Lasă în continuare pe foc, sub capac.

Pasul 6:

Când a mai rămas puțină supă, completează cu 1 roșie tocată mărunt și sucul de lămâie. Continuă să gătești până când orezul este gata.

Pasul 7:

Servește cu pătrunjel proaspăt tocat.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments