Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-o oală încăpătoare, pune cățeii de usturoi și ceapa tocate mărunt împreună cu 1 lingură de ulei de măsline. Călește la foc mic pentru 3 minute.
Adaugă șofranul și amestecă încă 1 minut.
Completează cu 500ml supă de legume. Poți folosi și apă, dar în cazul acesta, adaugă și 1/2 linguriță turmeric, 1/2 linguriță boia dulce, 1/4 linguriță ghimbir.
Când apa a început să fiarbă, adaugă orezul și lasă focul la mic. Amestecă ocazional pentru a nu se prinde.
Dacă folosești creveți congelați, pune-i la fiert separat în apă cu puțină sare. Dacă folosești creveți proaspeți, adaugă-i în oala cu orezul după 5 minute. Lasă în continuare pe foc, sub capac.
Când a mai rămas puțină supă, completează cu 1 roșie tocată mărunt și sucul de lămâie. Continuă să gătești până când orezul este gata.
Servește cu pătrunjel proaspăt tocat.
0 0 votes Acordă o notă rețetei