Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pilaf de mei și tocăniță de ciuperci cu praz

Număr persoane

Pași:

Pasul 1

Toacă prazul mărunt și pune-l în ulei și apă la înăbușit. După 3-4 minute, adăugă ardeiul tocat. Lăsă la foc potrivit câteva
minute.

Pasul 2

Trece ciupercile sub un jet de apă, apoi taie-le felii și adaugă-le peste praz. Adaugă 150ml de apă și lasă la foc potrivit aproximativ 10 minute (cu capac).

Pasul 3

Condimentează cu sare, piper și cimbru, apoi adaugă pasta de roșii. Lasă încă 4-5 minute să se pătrundă aromele. Servește cu pătrunjel proaspăt și pilaf de mei.

Tips & Tricks

În privința ciupercilor, există două opinii: ciupercile trebuie spălate cu apă și ciupercile trebuie curățate cu ajutorul unui șervețel. Observă că niciuna dintre aceste opinii nu vorbește însă despre îndepărtarea codiței și a cojilor. Acest lucru se datorează faptului că bucățile îndepărtate sunt de fapt o sursă  bună de fibre și sunt bogate în nutrienți. Recomandarea noastră este să observi ciupercile pe care vrei să le gătești. Dacă strecurătoare, trece-le sub un jet de apă și
tamponează-le bine cu un șervețel înainte de a le găti. Dacă sunt suficient de curate, taie capetele care păstrează mai mult pământ, apoi șterge-le bine cu un burete sau un prosop curat.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments