Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
Crestează partea cu grăsime a pieptului de rață, apoi pune-l în tigaie cu grăsimea în jos.
Când partea grasă devine maronie (8- 10min), întoarce-l ca să se gătească și pe partea cealaltă (4-5min). Adaugă un strop de sare și unul de piper.
Pune o hârtie de copt într-un vas yena. Toarnã sucul de la portocalele stoarse, sosul de soia şi bucățile de piept de rață, împreună cu grăsimea. Pune deasupra o hârtie de copt. Lasă la cuptor 20 minute (timpul poate varia în funcție de grosime).
Fierbe legumele tăiate cubulețe, apoi mixează-le cu unt, sare, piper.
Serveşte pieptul peste piureul de rãdãcinoase, stropind deasupra cu sosul din vas.
Rața are un conținut mai mare de fier decât carnea altor păsări, astfel încât poate fi o opțiune potrivită pentru urmași. Atunci când carnea este gătită mult prea bine, tinde să fie
uscată și greu de mestecat. Adaugă sosuri pentru a îmbunătăți textura.
0 0 votes Acordă o notă rețetei