Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Piept de rață, piure de rădăcinoase, sos de portocale

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 2:

Crestează partea cu grăsime a pieptului de rață, apoi pune-l în tigaie cu grăsimea în jos.

Pasul 3:

Când partea grasă devine maronie (8- 10min), întoarce-l ca să se gătească și pe partea cealaltă (4-5min). Adaugă un strop de sare și unul de piper.

Pasul 4:

Pune o hârtie de copt într-un vas yena. Toarnã sucul de la portocalele stoarse, sosul de soia şi bucățile de piept de rață, împreună cu grăsimea. Pune deasupra o hârtie de copt. Lasă la cuptor 20 minute (timpul poate varia în funcție de grosime).

Pasul 5:

Fierbe legumele tăiate cubulețe, apoi mixează-le cu unt, sare, piper.

Pasul 6:

Serveşte pieptul peste piureul de rãdãcinoase, stropind deasupra cu sosul din vas.

Tips & Tricks

Rața are un conținut mai mare de fier decât carnea altor păsări, astfel încât poate fi o opțiune potrivită pentru urmași. Atunci când carnea este gătită mult prea bine, tinde să fie
uscată și greu de mestecat. Adaugă sosuri pentru a îmbunătăți textura.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments