Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Piept de pui la abur și piure de țelină cu măr și nucă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță pieptul de pui și feliază-l în bucăți de 1 cm grosime. Stoarce jumătate de lămâie și zdrobește cățeii de usturoi.

Pasul 2:

Pregătește marinada din 3 linguri de muștar, zeama de lămâie, usturoii zdrobiți, 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper și masează puiul cu acest amestec, apoi lasă-l la marinat pentru minim 4 ore. Pune la fiert 3 L de apă într-o oală cu sită, înainte de a se termina cele 4 ore de marinat.

Pasul 3:

Așază puiul în sită și lasă-l la gătit pentru aproximstiv 40-50 min, până când devine ușor de pătruns cu o furculiță.

Pasul 4:

Curăță, spală și taie cubulețe păstârnacul, țelina și mărul și pune-le într-o oală.

Pasul 5:

Adaugă laptele, smântâna și apă cât să le acopere, aproximativ 300 ml de apă, apoi pune-le la fiert pentru 30-35 min sau până când bucățile de țelină se rup atunci când sunt pătrunse de o furculiță.

Pasul 6:

Scurge zeama într-o cană și pasează cu un blender vertical legumele până când obții un piure fin, adăugând câte puțin din zeama în care au fiert legumele, dacă este nevoie.

Pasul 7:

Adaugă sare, piper și cubulețul de unt la final, cât încă este fierbinte piureul.

Pasul 8:

Servește alături de pui și nucă măcinată.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments