Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță pieptul de pui și feliază-l în bucăți de 1 cm grosime. Stoarce jumătate de lămâie și zdrobește cățeii de usturoi.
Pregătește marinada din 3 linguri de muștar, zeama de lămâie, usturoii zdrobiți, 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper și masează puiul cu acest amestec, apoi lasă-l la marinat pentru minim 4 ore. Pune la fiert 3 L de apă într-o oală cu sită, înainte de a se termina cele 4 ore de marinat.
Așază puiul în sită și lasă-l la gătit pentru aproximstiv 40-50 min, până când devine ușor de pătruns cu o furculiță.
Curăță, spală și taie cubulețe păstârnacul, țelina și mărul și pune-le într-o oală.
Adaugă laptele, smântâna și apă cât să le acopere, aproximativ 300 ml de apă, apoi pune-le la fiert pentru 30-35 min sau până când bucățile de țelină se rup atunci când sunt pătrunse de o furculiță.
Scurge zeama într-o cană și pasează cu un blender vertical legumele până când obții un piure fin, adăugând câte puțin din zeama în care au fiert legumele, dacă este nevoie.
Adaugă sare, piper și cubulețul de unt la final, cât încă este fierbinte piureul.
Servește alături de pui și nucă măcinată.
0 0 votes Acordă o notă rețetei