Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pește la cuptor cu cartofi și portocală

Durata Preparare: 1 ora

Ingrediente:

Pește file - 250 grame
Portocală - 1 bucăți
Lămâie - 1 bucăți
Cartofi - 3-4 bucăți
Ceapă - 2 bucăți
Ulei de măsline - grame
Sare
Piper
Sos pesto - grame
Varză - grame

Pași:

Pasul 1

Taie cartofii și ceapa rondele.

Pasul 2

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așază cartofii și ceapa. Stropește cu ulei de măsline și presără sare și piper.

Pasul 3

Așază peste cartofi fileurile de pește, stropește din nou cu ulei și sărează. Opțional, stropește peștele cu suc de
portocală.

Pasul 4

Adăugă peste, feliile de portocale și de lămăie.

Pasul 5

Dă totul la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 30-35 minute.

Pasul 6

Servește cu sos pesto.

Tips & Tricks

Opțiuni pentru pește: păstrăv, cod, macrou, somon, știucă, plătică. La final, poți adăuga sos de lămâie în locul sosului pesto. Topește 50g unt într-o tigaie, la foc mic. Adaugă doi căței de usturoi dați prin răzătoare. Ia tigaia de pe foc și amestecă 2 linguri de suc de lămâie. Opțional, adaugă pătrunjel proaspăt.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments