Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pește cu conopidă la cuptor

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, taie în buchețele conopida, apoi așaz-o pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pasul 2:

Stropește conopida cu 2 linguri de ulei de măsline, presară sare și piper. Conopida intră la cuptor pentru 20 de minute, până devine aurie.

Pasul 3:

Unge fileurile de merluciu cu 1 lingură de ulei de măsline, presară sare și piper pe ambele părți. Toacă mărarul, pătrunjelul, tarhonul, arpagicul, busuiocul și fisticul.

Pasul 4:

Încălzește o tigaie mare la foc mediu- mare. Când este foarte fierbinte, adaugă merluciul și gătește-l aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, până devine auriu.

Pasul 5:

Într-un bol mic, combină mărarul, pătrunjelul, tarhonul, arpagicul, busuiocul, fisticul și sucul de la 1/2 lămâie. Asezonează cu sare și piper, apoi amestecă bine.

Pasul 6:

Într-un alt bol mic, combină 2 linguri din amestecul de ierburi cu smântâna și sucul de la cealaltă jumătate de lămâie. Asezonează cu sare și piper și amestecă bine.

Pasul 7:

Servește merluciul cu conopida coaptă, acoperit cu amestecul de ierburi și sosul cremos de ierburi.

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments