Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Amestecă ingredientele pentru aluat. Frământă puțin și lasă deoparte acoperit. Stă jumătate de oră, o oră, cât are el nevoie ca să crească. Folosește apă călduță.
Amestecă ingredientele pentru umplutură și, separat, pe cele pentru sos.
Scoate aluatul pe o masă pudrată cu făină. Pudrează și aluatul, apoi întinde-l într-un dreptunghi lat cam de 20 cm și lung, cât iese el. Aluatul să fie subțirel.
Întinde umplutura pe el, dar lasă 2-3 cm la capete.
Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius. Pregătește tava. Unge-o cu ulei. N-ai nevoie de hârtie de copt. Unge-o cu ulei din plin să iasă crocante marginile.
Rulează cât mai strâns aluatul pe latura lungă. Taie rondele de 4 cm grosime.
Așază rondelele în tavă (părțile cu umplutura să fie pe lateral, ca să curgă în tavă, nu în sus). Lasă cam 0,5 cm între ei ca să se umfle la copt.
Întinde sosul uniform.
Dă la cuptor, cam 1 oră, până s-a rumenit frumos.
Pudrează imediat cu zahăr vanilat și mâncați cât e fierbinte.
0 0 votes Acordă o notă rețetei