Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Peperonata

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie fâșii subțiri ardeii și toacă mărunt ceapa.

Pasul 2:

Călește în uleiul de măsline ceapa timp de 2-3 minute, până când aceasta se înmoaie.

Pasul 3:

Dă focul mic, apoi adaugă ardeii și condimentele (rozmarin, oregano). Amestecă ocazional și completează cu apă dacă aceștia par să se lipească (ei vor lăsa oricum apă). Când nu amesteci, lasă capacul pus.

Pasul 4:

După 15-20 de minute când ardeii s-au înmuiat, adaugă usturoiul dat prin răzătoare și sucul de roșii.

Pasul 5:

Scoate capacul și lasă încă 5 minute să se gătească la foc mic.

Pasul 6:

Serviți pe felii de pâine prăjită.

Tips & Tricks

Depozitează peperonata într-un recipient închis ermetic până la 5 zile în frigider. Dacă ai în frigider roșii care urmează să se strice, poți respecta pașii de mai sus pentru a obține un sos de roșii rapid. Depozitează-l într-un recipient închis ermetic până la 5 zile, apoi folosește-l ca sos pentru paste ori tocănițe.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments