Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pate Muhammara

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 2:

Spală ardeii și așază-i pe grătarul cuptorului. Lasă-i la cuptor 25-30 de minute, până când coaja are pete de culoare închisă. În ultimele 5 minute, poți pune și nucile în cuptor, va da o aromă mai intensă preparatului.

Pasul 3:

Scoate-i din cuptor și așază-i imediat într-un bol cu capac sau peste care lași un prosop de bucătărie (coaja se va desprinde mai ușor).

Pasul 4:

Decojește ardeii. Amestecă-i în blender împreună cu restul ingredientelor. Pesmetul poate fi înlocuit de fulgi de ovăz.

Pasul 5:

Decorează cu boabe de rodie, pătrunjel sau ceapă verde și un strop de ulei de măsline.

Tips & Tricks

Acest pate poate fi depozitat la frigider până la 5 zile. Pregătește-l în cantitate mai mare și congelează cu un strat subțire de ulei de măsline deasupra. Decongelează-l la frigider, peste noapte. Înainte de servire, pentru a vă bucura cu adevărat de gustul lui, permite-i să ajungă la temperatura camerei.

Sumacul poate fi înlocuit cu 1/2 linguriță chimion și 1/2 linguriță boia de ardei dulce.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments