Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.
Spală ardeii și așază-i pe grătarul cuptorului. Lasă-i la cuptor 25-30 de minute, până când coaja are pete de culoare închisă. În ultimele 5 minute, poți pune și nucile în cuptor, va da o aromă mai intensă preparatului.
Scoate-i din cuptor și așază-i imediat într-un bol cu capac sau peste care lași un prosop de bucătărie (coaja se va desprinde mai ușor).
Decojește ardeii. Amestecă-i în blender împreună cu restul ingredientelor. Pesmetul poate fi înlocuit de fulgi de ovăz.
Decorează cu boabe de rodie, pătrunjel sau ceapă verde și un strop de ulei de măsline.
Acest pate poate fi depozitat la frigider până la 5 zile. Pregătește-l în cantitate mai mare și congelează cu un strat subțire de ulei de măsline deasupra. Decongelează-l la frigider, peste noapte. Înainte de servire, pentru a vă bucura cu adevărat de gustul lui, permite-i să ajungă la temperatura camerei.
Sumacul poate fi înlocuit cu 1/2 linguriță chimion și 1/2 linguriță boia de ardei dulce.
0 0 votes Acordă o notă rețetei