Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pate din ficat de vită

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pasul 2:

Spală bine cartoful dulce, înțeapă-l cu o furculiță în câteva locuri și pune-l la copt timp de 40-50 de minute.

Pasul 3:

Curăță și taie ceapă felii.

Pasul 4

Spală ficatul de vită și taie-l în bucăți mai mici.

Pasul 5:

Pune într-o tigaie bine încinsă, un cubuleț de unt la topit și adaugă ceapa să se soteze. Ai grijă să nu se ardă.

Pasul 6:

Când ceapa s-a înmuiat, adaugă ficatul, foaia de dafin, un vârf de cuțit de cimbru și nucșoară. Acoperă tigaia cu un capac și lasă-l să se gătească la foc mic aproximativ 15 minute, amestecând ocazional.

Pasul 7:

Sărează ficatul doar după ce este gata, apoi lasă-l să se răcească.

Pasul 8:

Curăță cartoful dulce de coajă și pune-l într-un blender alături de ficatul gătit, ceapa sotată și restul de unt. Adaugă muștarul și un vârf de cuțit de nucșoară. Mixează până obții o pastă fină.

Pasul 9:

Servește alături de felii de ardei capia și a 2-a zi, la micul dejun, pe felii de pâine.

Tips & Tricks

Obiceiul înmuiatului ficățeilor în lapte anterior gătirii acestuia are puțin spre niciun efect. Dacă vrei să te asiguri că ficățeii au o textură și un gust mai plăcut, curăță cu atenție venele lor. Atunci când consideri că, pentru familia voastră, gustul ficățeilor are nevoie de un ajutor suplimentar, înmoaie ficățeii în apă cu lămâie pentru 10-15 minute înainte de a-i găti.

Dacă îți rămâne pate servește la micul dejun pe felii de pâine.

Te-ar putea interesa si ...

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments