Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pate de ficăței de pui

Durata Preparare: 30 minute

Ingrediente:

Ficăței de pui - 400 grame
Unt - 60 grame
Usturoi - 3-4 căței
Ceapă roșie - 1 bucăți
Cimbru - grame
Frunză dafin - 2 bucăți
Sare
Piper tricolor - grame
Pere - grame
Paine - 3 felii
Ridichi - grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Pune într-o tigaie untul la topit.

Pasul 2

Sterge ficãțeii şi adaugã-i peste unt, īmpreunã cu para, usturoiul, ceapa tăiată în 4, dafinul, cimbrul, sarea și piperul.

Pasul 3

Când ficățeii sunt gătiți (trebuie sã rãmânã și puținã zeamã), pune amestecul într-un vas și pasează-l cu mixerul vertical sau folosește blenderul.

Pasul 4

Unge pe felie de pâine sau crackerși, alături de ridichi.

Tips & Tricks

Ficatul de pui conține o cantitate foarte mare de vitamina A, prin urmare acesta trebuie să facă parte dintr-o dietă diversificată, fără a fi oferit prea des chiar dacă este un aliment preferat. Știm însă faptul că fierul se absoarbe cel mai bine în prezența vitaminei C și vitaminei A. Prin urmare, ficatul de pui poate avea numeroase beneficii în ceea ce privește aportul de nutrienți pentru cei mici și cei mari. De altfel, rețeta conține ingrediente „ajutătoare”, cum ar fi para sau ridichea, însă tu poți înlocui para cu un măr și ridichea cu felii de ardei kapia. Poți congela preparatul, depozitându-l într-o caserolă și turnând un strat subțire de unt topit deasupra acestuia.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments