Ruladă cu bacon și ciuperci
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Spală și taie morcovii în jumătăți. Amestecă morcovii cu semințele de chimen, boiaua, sare, piper și 1 lingură de ulei de măsline. Coace-i până devin foarte fragezi, aproximativ 35 de minute.
Pune în blender morcovii copți, 500 g fasole albă (păstrează 100 g pentru decor), turmericul, usturoiul, 2 linguri de ulei de măsline, tahini, câteva frunze de pătrunjel, zeama de lămâie, sare și piper. Mixează până obții o pastă fină, omogenă. Dacă este nevoie, mixează în tranșe și răzuiește marginile blenderului pentru o textură catifelată.
Clătește fasolea rămasă cu apă rece și tamponeaz-o cu un prosop. Amestec-o cu uleiul rămas în tava în care au fost copți morcovii și coace-o 10-15 minute, până devine crocantă.
Pune hummusul într-un bol, presară fasolea crocantă, stropește cu ulei servește cu pâine.
Această rețetă poate fi metoda perfectă pentru a îmbunătăți piureul de morcov oferit la început de diversificare. Condimentele, usturoiul și sucul de lămâie sunt ingredientele care îi vor face curioși pe cei mici, iar fasolea aduce proteine, fier și folat. Întinde pe baghețele de pâine prăjită pentru a-i oferi și un aliment de antrenament.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei