Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pate cu dulceață de lămâie

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță cartoful dulce și taie-l cuburi. Fierbe cuburile de cartof dulce timp de 10- 12 minute, până devin moi. Scurge-le și lasă-le deoparte.

Pasul 2:

Toacă ceapa și pisează usturoiul. Încinge uleiul și 1 lingură de ghee într-o tigaie, apoi adaugă ceapa roșie și usturoiul. Călește la foc mic până devin moi.

Pasul 3:

Spală și curăță ficățeii dacă este nevoie. Pune ficățeii în tigaie și gătește-i la foc mediu timp de 5-7 minute, până sunt bine făcuți. Adaugă sare, piper și cimbru.

Pasul 4:

Pune totul în blender împreună cu cartofii dulci și restul de ghee. Mixează până obții o textură fină.

Pasul 5:

Transferă pateul într-un recipient cu capac și lasă-l la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire.

Pasul 6:

Taie lămâia în felii subțiri și scoate sâmburii. Fierbe feliile de lămâie 1-2 minute în apă clocotită, apoi scurge-le, dar păstrează apa. 2 linguri le vei folosi la dulceață, iar din restul apei poți face ceai.

Pasul 7:

Pune lămâia, mierea și apa într-o crăticioară mică. Fierbe la foc mic 7-10 minute, până se îngroașă ușor.

Pasul 8:

Lasă să se răcească, se va mai îngroșa pe măsură ce se răcește.

Pasul 9:

Servește pateul pe felii de pâine, cu dulceața deasupra.

Tips & Tricks

Pateul poate fi congelat cu succes într-o caserolă închisă ermetic. Toarnă peste el unt topit pentru a evita alterarea calității lui.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments