Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță cartoful dulce și taie-l cuburi. Fierbe cuburile de cartof dulce timp de 10- 12 minute, până devin moi. Scurge-le și lasă-le deoparte.
Toacă ceapa și pisează usturoiul. Încinge uleiul și 1 lingură de ghee într-o tigaie, apoi adaugă ceapa roșie și usturoiul. Călește la foc mic până devin moi.
Spală și curăță ficățeii dacă este nevoie. Pune ficățeii în tigaie și gătește-i la foc mediu timp de 5-7 minute, până sunt bine făcuți. Adaugă sare, piper și cimbru.
Pune totul în blender împreună cu cartofii dulci și restul de ghee. Mixează până obții o textură fină.
Transferă pateul într-un recipient cu capac și lasă-l la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire.
Taie lămâia în felii subțiri și scoate sâmburii. Fierbe feliile de lămâie 1-2 minute în apă clocotită, apoi scurge-le, dar păstrează apa. 2 linguri le vei folosi la dulceață, iar din restul apei poți face ceai.
Pune lămâia, mierea și apa într-o crăticioară mică. Fierbe la foc mic 7-10 minute, până se îngroașă ușor.
Lasă să se răcească, se va mai îngroșa pe măsură ce se răcește.
Servește pateul pe felii de pâine, cu dulceața deasupra.
Pateul poate fi congelat cu succes într-o caserolă închisă ermetic. Toarnă peste el unt topit pentru a evita alterarea calității lui.