Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Păstrăv și morcovi caramelizați

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Spală bine păstrăvii, apoi șterge-i folosindu-te de șervețe absorbante. Condimentează-i cu sare, piper, fulgi de chilli, rozmarin și pătrunjel.

Pasul 2:

Încinge o tigaie, pune untul să se topească, apoi adaugă peștii. Lasă-i 4-5 minute pe fiecare parte. În funcție de dimensiunea peștelui, timpul poate varia.

Pasul 3:

Stropește-i cu sucul de lămâie înainte de servire.

Pasul 4:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pasul 5:

Spală bine morcovii. Apoi unge-i bine cu uleiul de măsline, siropul de arțar și condimentele.

Pasul 6:

Așază-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-i la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

Tips & Tricks

Păstravul se găsește în special în apele de munte, fiind apreciat pentru gustul și frăgezimea cărnii sale. Este bogat în proteine și grăsimi sănătoase de tipul omega-3, nutrienți esențiali pentru dezvoltarea sistemului nervos și cardiovascular. De asemenea, conține cantități remarcabile de vitamina D, B12, acid folic și, important de subliniat, păstrăvul face parte din categoria peștilor cu o cantitate scăzută de mercur. Fii atent la păstrăvii de crescătorie, carnea lor fiind inferioară ca și calitate față de a celor ce trăiesc în sălbăticie.

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments