Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Păstrăv la cuptor cu sos de lămâie și piure de cartof dulce

Durata Preparare: 1 ora

Ingrediente:

Păstrăvi - 2 bucăți
Sare
Piper
Cimbru - grame
Rozmarin - grame
Unt - 50 grame
Suc de lămâie - grame
Cartofii dulci - 2 bucăți
Boia de ardei dulce - 1/2 lingurițe
Ghimbir - 1/2 kg
Unt - 30 grame
Pătrunjel - grame
Fulgii chilli - grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Curăță și spală bine peștii. Pune-i pe o tavă cu hârtie de copt și condimentează cu sare, piper, cimbru, rozmarin și opțional fulgi chilli.

Pasul 2

Dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru aproximativ 15-17 minute. La jumătatea timpului, întoarce peștii.

Pasul 3

Topește la foc mic 50g unt și incorporează treptat sucul de lămâie, cât cuprinde sosul. Adaugă sare și piper.

Pasul 4

Decojește cartofii, apoi taie-i cuburi și pune-i la fiert până devin moi. Folosește După ce au fiert, folosește un zdrobitor pentru a-i transforma în piure. Adaugă unt, ghimbir, boia, o linguriță de pătrunjel tocat și sare după gust. Dacă preferi piureul cu o consistență mai lichidă, adaugă puțin lapte.

Pasul 5

Servește păstrăvul alături de piure și sosul de lămâie.

Tips & Tricks

Peștele poate fi refuzat de cei mici nu atât din cauza gustului, cât din cauza texturii. Folosește sosuri pentru a da o textură mai cremoasă peștelui, ușor de gestionat.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments