Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie cartoful dulce pe jumătate și înțeapă-l de câteva ori cu o furculiță. Așază-l pe o tavă de copt.
Coace-l timp de 45-60 de minute, sau până când devine fraged și se pătrunde ușor cu o furculiță.
Lasă-l să se răcească puțin, apoi scoate pulpa și paseaz-o până devine un piure.
Într-un bol, amestecă piureul de cartof dulce cu făina până obții un aluat.
Presară puțină făină pe o foarfecă și taie aluatul în bucăți mici, fie direct într-o oală mare, cu apă clocotită sărată, fie într-un bol presărat cu făină.
Fierbe pastele câteva minute, până când se ridică la suprafață, fără a le îngrămădi, apoi scurge-le.
Călește usturoiul în ulei de măsline câteva minute. Adaugă ciupercile tocate și gătește-le 5-10 minute, până se rumenesc.
Adaugă smântâna și parmezanul ras, amestecând până se omogenizează.
După ce pastele sunt scurse, adaugă-le în sos și amestecă bine să se acopere.
Servește imediat, cu extra parmezan.
Păstrează pastele în această formă pentru urmașii cu vârste mai mari de 9 luni. Pentru urmași începători, folosește spaghette, penne, tăieței sau paccheri.