Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Paste cu somon și pesto din mazăre

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, funcția cu ventilație.

Pasul 2:

Pune 2 crăticioare cu apă la fiert una pentru paste și cealaltă pentru mazăre.

Pasul 3:

Curăţă/spală somonul, unge-l cu puțin ulei de măsline, asezonează-l cu sare, piper și pune-l la cuptor pentru 20-25 minute (în funcție de grosimea lui).

Pasul 4:

După ce apa ajunge la punctul de fierbere, adaugă pastele în apă și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Păstrează puțină apă din cea în care au fiert pastele (100ml) este posibil să ai nevoie de ea mai târziu pentru a subția pesto-ul de mazăre.

Pasul 5:

În cel de-al doilea vas, adaugă mazărea și las-o pentru 4-5 minute, apoi scoate-o cu ajutorul unei spumiere.

Pasul 6:

Pune mazărea într-un blender împreună cu mugurii de pin, frunzele de busuioc, sucul de la lămâie, usturoi, sare și piper. Mixează totul până când obții consistența unui sos. Pune deoparte câteva linguri pentru masa de dimineață. În pesto-ul rămas, adaugă până la 100ml din apa în care au fiert pastele pentru a obține un sos cremos.

Pasul 7:

Amestecă pastele cu pesto-ul de mazăre și așază bucăți de somon pe deasupra.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments