Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Paste cu ragu de legume

Durata Preparare: 45 minute

Ingrediente:

Paste făinoase - 400 grame
Ceapă - 1 bucăți
Usturoi - 2-3 căței
Morcovi - 3 bucăți
Țelină Apio - 2 fir
Ardei kapia - 2 bucăți
Dovlecei - 1 bucăți
Conservă de roșii bucăți - 1 bucăți
Suc de roșii - 500 mililitri
Ulei de măsline - grame
Rozmarin - grame
Busuioc - grame
Sare
Piper
Ardei chilli - grame (opțional)
Fulgii de drojdie inactivă - grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pasul 2

Pune la călit ceapa și usturoiul tăiate mărunt. După câteva minute, adaugă morcovii și ardeiul tăiate cubulețe si 1/3
cană de apă. Condimentează cu sare, piper, chilli. Lasă la foc mic să se înăbușe.

Pasul 3

După aproximativ 7-8 minute, adaugă și dovlecelul tăiat cuburi.

Pasul 4

Când legumele sunt aproape fierte, adaugă roșiile și sucul de roșii, rozmarinul și frunzele de busuioc și lasă la fiert încă 2-3 minute după ce a dat în clocot.

Pasul 5

Amestecă pastele fierte în sosul și lasă totul la fiert încă 2 minute.

Pasul 6

Servește cu fulgi de drojdie presărați deasupra.

Tips & Tricks

Dacă plănuiți să consumați în două zile diferite acest preparat, congelează jumătate din sos într-o pungă de plastic care poate fi sigilată. Atunci când vrei să îl folosești, fierbe apă și scufundă punga în ea pentru decongelare rapidă.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments