Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Paste cu conopidã și caşcaval

Paste făinoase - 400 grame
Conopidă - 500 grame
Cașcaval - 150 grame
Unt - 50 grame
Făină - 30 grame
Lapte - 500 mililitri
Sare - 0.5 grame
Piper - 0.4 grame
Turmeric - 1 grame (optional)
Usturoi - 1 grame (optional)

Pași

Pasul 1

Într-o oală cu apă clocotită și sare, scufundă buchețelele de conopidă și lasă-le la fiert până se înmoaie (până când pot fi pătrunse ușor de o furculiță – aproximativ 7 minute). Când sunt gata, scurge bine apa. Mărunțește puțin buchețelele de conopidă cu ajutorul unui cuțit.

Pasul 2

Într-o tigaie, pune untul la topit, apoi adaugă făina și amestecă bine.

Pasul 3

Adaugă treptat laptele fierbinte și amestecă pentru a evita formarea cocoloașelor. Opțional, adaugă condimentele menționate.

Pasul 4

Într-o tavă unsă cu unt, pune pastele fierte cu 2 minute mai puțin față de instrucțiunile de pe ambalaj și conopida. Amestecă-le și apoi acoperă-le cu sosul Bechamel.

Pasul 5

Răzuiește cașcaval deasupra și lasă totul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 minute, până devine un auriu delicios.

Tips & Tricks

Dacă elimini pastele din compoziție și adaugi puțin mai multă conopidă, vei obține o garnitură delicioasă pentru fripturi. Poți servi acest preparat cu o baghetă aromată. Tot ce trebuie să faci este să crestezi bagheta, să adaugi felii subțiri de unt, usturoi tocat și verdeață proaspătă în crestături, apoi să lași totul la cuptor timp de 10 minute.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments