Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Paste cu conopidã și caşcaval

Paste făinoase - 400 grame
Conopidă - 500 grame
Cașcaval - 150 grame
Unt - 50 grame
Făină - 30 grame
Lapte - 500 mililitri
Sare - 0.5 Lingurita
Piper - 0.4 Lingurita
Turmeric - 1 Lingurita (optional)
Usturoi - 1 Lingurita (optional)

Pași

Pasul 1

Într-o oală cu apă clocotită și sare, scufundă buchețelele de conopidă și lasă-le la fiert până se înmoaie (până când pot fi pătrunse ușor de o furculiță – aproximativ 7 minute). Când sunt gata, scurge bine apa. Mărunțește puțin buchețelele de conopidă cu ajutorul unui cuțit.

Pasul 2

Într-o tigaie, pune untul la topit, apoi adaugă făina și amestecă bine.

Pasul 3

Adaugă treptat laptele fierbinte și amestecă pentru a evita formarea cocoloașelor. Opțional, adaugă condimentele menționate.

Pasul 4

Într-o tavă unsă cu unt, pune pastele fierte cu 2 minute mai puțin față de instrucțiunile de pe ambalaj și conopida. Amestecă-le și apoi acoperă-le cu sosul Bechamel.

Pasul 5

Răzuiește cașcaval deasupra și lasă totul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 minute, până devine un auriu delicios.

Tips & Tricks

Dacă elimini pastele din compoziție și adaugi puțin mai multă conopidă, vei obține o garnitură delicioasă pentru fripturi. Poți servi acest preparat cu o baghetă aromată. Tot ce trebuie să faci este să crestezi bagheta, să adaugi felii subțiri de unt, usturoi tocat și verdeață proaspătă în crestături, apoi să lași totul la cuptor timp de 10 minute.

Te-ar putea interesa si ...

VIG

Biscuiți de ovăz cu fructe confiate

Un desert sănătos și delicios, biscuiții de ovăz cu fructe confiate combină textura crocantă a ovăzului cu dulceața naturală a fructelor, perfect pentru orice moment al zilei.

VIG

Frittata colorata

O frittata colorată, plină de legume proaspete și sănătoase, perfectă pentru un mic dejun rapid sau un prânz ușor, plin de arome și vitamine.

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments