Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Paste bolognese

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune la fiert în apă cu sare pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pasul 2:

Toacă ceapa. Într-o oală, pune 1 lingură ulei măsline și 2-3 linguri apă, apoi adaugǎ ceapa tocată. Mărunțește morcovii și țelina.

Pasul 3:

Când ceapa începe să își schimbă culoarea, pune și morcovii și țelina mărunțite și lasă-le la călit 5 minute.

Pasul 4:

Adaugǎ carnea tocată și 1/2 linguriță boia și 1/2 linguriță turmeric. Amestecă bine, până își schimbă și carnea culoarea și scade apa.

Pasul 5:

Adăugă 2 lingurițe de pastă de ardei, roșiile tocate, sucul de roșii, dar și 2 căni de apă (se poate folosi și supă).

Pasul 6:

Pune foaia de dafin, sare, piper după gust și lasă aproximativ 1 oră la foc mic, amestecând din când în când.

Pasul 7:

Adăugă busuiocul, cimbrul și pastele fierte şi lăsă să mai dea un clocot.

Tips & Tricks

Pastele pot fi ținute la frigider și consumate în următoarele 3 zile. Îți recomandăm să le încălzești într-un bol, în cuptor. De asemenea, poți congela jumătate din sosul obținut într-o pungă închisă ermetic și să îl păstrezi pentru viitor. În felul acesta, poți decongela sosul, apoi să adaugi pastele fierte și vei obține o cină rapidă.

Te-ar putea interesa si ...

alergiile.mariei@gmail.com

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments