Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius.
Taie vinetele cubulețe, presară sare deasupra lor și lasă-le într-o sită pentru aproximativ 20 minute. Clătește-le înainte de a le folosi în preparat.
Pune pe o hârtie de copt cubulețele de vinete stropite cu ulei de măsline și dă-le la cuptor pentru 8-10 minute (în funcție de cât de mari le-ai tăiat, timpul poate să difere). Pentru o aromă mai deosebită, poți pune la cuptor și roșiile împreună cu vinetele.
Pune într-o tigaie o lingură de ulei și cățelul de usturoi. După 2 minute, scoate cățelul de usturoi, apoi adaugă roșiile tăiate cuburi sau în bulion și lasă-le 8-10 minute la foc mic. Adaugă vinetele cuburi, condimentează cu sare, piper și busuioc proaspăt. Dacă roșiile sunt prea acide, poți adăuga 1 linguriță de zahăr brut.
Oprește focul și adaugă pastele, amestecând bine. Servește cu parmezan ras deasupra.
Vinetele pot fi responsabile pentru înroșirea zonei din jurul gurii. Deși asemănătoare, aceasta nu este în majoritatea cazurilor o reacție alergică. Poți aplica ulei de cocos în strat subțire pentru a proteja zona pe durata mesei.