Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Spală dovlecelul, apoi taie-l în forma unor cuburi.
Așază cuburile și usturoiul pe foaie de copt. Tava intră la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru 15 minute.
Pune ouăle în apă, dă drumul la foc. Când dă în clocot mai fierbi 10 minute.
Într-un blender, adaugă toate ingredientele listate, inclusiv dovleceii și amestecă-le până obții o pastă fină.
Servește pe felii de ardei colorat sau, opțional, amestecă în blender măsline și ardei iute, apoi servește împreună cu pasta de dovlecei.
Condimentele oferă nu doar un gust deosebit preparatelor, dar sunt și o modalitate prin care putem îmbunătăți preparatele din punct de vedere nutrițional. Turmericul (sau curcuma, nu există diferențe) este un bun antiinflamator,
iar acțiunea lui este potențată de piperină, din acest motiv, întotdeauna trebuie să îl folosim împreună cu piperul.