Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Lasă stafidele într-un bol, în apă fierbinte cât să le acopere.
Într-o tigaie mare, gătește timp de 3/4 minute pesmetul și nucile caju mărunțite. În cazul în care urmașul are o vârstă mai mică, mărunțește în blender nucile caju înainte de acest pas. Pune deoparte nucile și pesmetul gătite.
Într-o oală, pune apă la fiert cu puțină sare. Adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dacă preferi o textură al dente, scade un minut din timpul menționat.
În tigaia în care ai pregătit pesmetul și nucile, gătește timp de 3 minute sardinele. Le poți mărunți în acest timp cu ajutorul unei palete. Adaugă pasta de tomate și șofranul, gătește pentru încă 1 minut. Completează cu pesmetul, nucile și stafidele scurse de apă (folosește blenderul dacă urmașul este încă mic). Amestecă.
După ce pastele au fiert, adaugă-le în tigaie (păstrează apa). Amestecă bine.
Completează cu un polonic din apa în care au fiert pentru a lega sosul.
Condimentează după gust.