Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius, funcția cu ventilație.
Înmoaie feliile de pâine în lapte, apoi amestecă toate ingredientele pentru pârjoale (excepție „pârjoale prăjite”).
Modelează pârjoalele. Dacă alegi să prăjești pârjoalele, dă fiecare bucată prin: făină, ou bătut cu puțină sare, pesmet. Încălzește o tigaie cu un strat mai gros de ulei, așteaptă să se încingă, apoi prăjește pârjoalele, fără a le înghesui, timp de 7 minute.
Pentru a le găti la cuptor, așază pârjoalele pe o tavă, stropește-le cu puțin ulei de măsline și lasă-le la cuptor aproximativ 45 de minute.
Curăță păstârnacul și usturoiul. Taie păstârnacul cuburi. Pune aceste legume la fiert în apă cât să le acopere. După ce apa a dat în clocot, lasă la fiert 12-15 minute.
Pasează legumele fierte, apoi amestecă untul, legătura de mărar tocată, sare și piper.
Taie varza și ceapa fideluță, dă morcovul, mărul și usturoiul prin răzătoare.
Amestecă toate ingredientele pentru salată. Adaugă sare și piper după gust.
Poți înlocui laptele cu lapte vegetal și smântâna cu iaurt de caju.