Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Papanași fierți, iaurt grecesc și gem rapid

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Amestecă bine brânza de vaci cu 7 linguri de griș, 2 linguri de făină și 2 ouă. Lasă la odihnit compoziția pentru 20-30 minute.

Pasul 2:

Pune o oală mai mare (minim 3L) cu apă la fiert.

Pasul 3:

Modelează din aluatul obținut biluțe (asemănătoare perișoarelor), cărora le dai drumul în apa care clocotește. Fierbe pentru 15 minute.

Pasul 4:

Spală fructele, taie nectarinele cuburi mici și zdrobește murele. Pune fructele și zeama de la o jumătate lămâie într-o oală, la foc mediu. Lasă-le să scadă, aproximativ 15 minute. Când preparatul este gata, adaugă îndulcitorul ales și amestecă frecvent.

Pasul 5:

Servește papanașii cu gem și cu iaurt grecesc.

Tips & Tricks

Texturile moi, asemănătoare cu miezul de pâine, care în contact cu saliva se transformă într-o masă gumoasă, prezintă un risc de înec crescut. Încurajează-ți urmașul să rupă bucăți mici, pe care să le mestece apoi în mod corespunzător. Sosurile sunt o variantă bună pentru a face mai prietenoase astfel de texturi.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments