Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Dă drumul cuptorului la 200 de grade Celsius.
Taie felii subțiri dovlecelul, vânăta și roșia. Așază feliile într-o tavă cu hârtie de copt. Stropește legumele cu puțin ulei de măsline și condimentează cu sare și busuioc.
Tava intră la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 15-18 minute.
În blender, amestecă busuiocul sau pătrunjelul, lingura de suc de lămâie, 1 lingură de ulei de măsline și nucile caju. Condimentează cu puțină sare, după gust.
Unge feliile de pâine cu sosul obținut, așază feliile de legume. Opțional, stropește cu puțin oțet balsamic sau unge feliile cu brânză ricotta.
Lasă câteva minute sandwich-urile obținute în sandwich maker sau gătește-le timp de 2-3 minute, pe fiecare parte, într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline.