Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-un castron, amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, condimentele și sarea. În alt castron, bate ouăle, amestecă 150 ml suc de mere (îl poți obține pasând în blender 2 mere dulci decojite), piureul de dovleac și uleiul. Adaugă amestecul umed peste compoziția cu făină și omogenizează.
Încălzește o tigaie mare la foc potrivit. Unge-o cu puțin ulei. Toarnă aluat cu polonicul pentru fiecare clătită, în tigaia fierbinte.
După circa 3 minute, când bulele formate la suprafața clătitei devin aurii, întoarce clătita pe cealaltă parte. Este gata când partea de jos este rumen-aurie. Procedează la fel pentru fiecare clătită, ungând tigaia cu puțin ulei de câte ori este nevoie.
Dacă nu ai dovleac copt păstrat la congelator, coace-l astfel:
1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.
2. Taie dovleacul în două. Curăță-l de semințe. Taie fiecare jumătate în aproximativ 6 părți egale. Nu trebuie să îl cureți de coajă.
3. Coace-l pentru aproximativ 40 minute. Timpul depinde de grosimea feliilor.
0 0 votes Acordă o notă rețetei