Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Amestecă într-un bol ingredientele uscate (făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahăr brut, sare).
Adaugă ingredientele umede (iaurt, ulei de măsline, lapte). Laptele poate fi înlocuit cu apă, iar pentru iaurt poți opta pentru iaurt de soia sau caju.
Frământă aluatul astfel încât ingredientele să se amestece. Evită să îl frămânți prea tare, pentru că astfel nu vei obține pâini pufoase. Aluatul va fi moale, însă nu lipicios. Adaugă făină sau lapte dacă este necesar, astfel încât să ajungi la acest rezultat.
Lasă deoparte 10 minute, timp în care taie felii subțiri 3 căței de usturoi și mărunțește coriandru.
Împarte aluatul în șase bucăți egale.
Încălzește o tigaie antiaderentă sau o tigaie grill. Aceasta trebuie să fie încălzită bine pentru ca pâinicile să se coacă repede și să rămână pufoase. Unge tigaia cu puțin ulei de măsline.
Ia o bilă de aluat și întinde-o cu mâna, astfel încât să fie subțire. Împinge-le ușor în aluat bucăți de usturoi și coriandru. Poți folosi un sucitor, însă pâinicile vor ieși mai dense.
Gătește pâinea pe fiecare parte până când mici pete de arsură apar.