Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Pain perdu (french toast la cuptor)

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie pâinea cuburi și așaz-o într-un vas uns cu unt sau tapetat cu hârtie de copt (vasul nu trebuie să fie foarte mare). Amestecă afinele printre bucățile de pâine.

Pasul 2:

Amestecă ouăle, smântâna, condimentele, stafidele/mierea, vanilia.Toarnă acest amestec peste pâine. Pentru a o acoperi mai bine, folosește o furculiță și aplatizează cuburile de pâine, astfel încât acestea să se scufunde în amestec.

Pasul 3:

Opțional, poți presăra din loc în loc bucăți de mascarpone.

Pasul 4:

Lasă deoparte preparatul 10 minute până se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius (îl poți lăsa la frigider peste noapte și să îl gătești a doua zi).

Pasul 5:

Tava intră la cuptor, la 200 de grade Celsius, timp de 30 de minute.

Tips & Tricks

Afinele prezintă un risc de înec crescut, însă ca urmare a gătirii lor, forma ovală devine moale, ușor de zdrobit cu dinții sau gingiile. Nu este nevoie să le aplatizezi înainte de a le adăuga în preparat.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments