Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Taie pâinea cuburi și așaz-o într-un vas uns cu unt sau tapetat cu hârtie de copt (vasul nu trebuie să fie foarte mare). Amestecă afinele printre bucățile de pâine.
Amestecă ouăle, smântâna, condimentele, stafidele/mierea, vanilia.Toarnă acest amestec peste pâine. Pentru a o acoperi mai bine, folosește o furculiță și aplatizează cuburile de pâine, astfel încât acestea să se scufunde în amestec.
Opțional, poți presăra din loc în loc bucăți de mascarpone.
Lasă deoparte preparatul 10 minute până se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius (îl poți lăsa la frigider peste noapte și să îl gătești a doua zi).
Tava intră la cuptor, la 200 de grade Celsius, timp de 30 de minute.
Afinele prezintă un risc de înec crescut, însă ca urmare a gătirii lor, forma ovală devine moale, ușor de zdrobit cu dinții sau gingiile. Nu este nevoie să le aplatizezi înainte de a le adăuga în preparat.
0 0 votes Acordă o notă rețetei