Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Paella vegetariană

Durata Preparare: 45 minute

Ingrediente:

Orez - 350 grame
Ardei kapia - 2 bucăți
Ciuperci - 300 grame
Mazăre - 200 grame
Usturoi - 2 căței
Ceapă - 1 bucăți
Măsline negre - 100 grame
Pătrunjel - grame
Sare
Piper
Lămâie - grame
Ulei de măsline - grame
Unt - grame
Apă - 1000 mililitri
Șofran - grame (opțional)
Boia de ardei dulce - grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

În puțin ulei de măsline înăbușește ciupercile până scade apa. Scoate-le pe o farfurie.

Pasul 2

Adaugă peste uleiul rămas cubul de unt apoi ceapa și usturoiul tăiate mărunt și lasă pentru 4-5 minute. Adaugă ardeiul kapia, condimentează cu sare, piper, boia și opţional, șofran.

Pasul 3

După aproximativ 5 minute, adaugă orezul, mazărea, apa și lasă la fiert.

Pasul 4

După 10 minute, adaugă ciupercile, măslinele, roșiile uscate și mai lasă aproximativ 5-10 minute, până e fiert orezul. Potrivește de sare.

Pasul 5

Oprește focul și lasă 5-7 minute să stea sub capac orezul. Servește cu mult pătrunjel verde și felii de lămâie.

Tips & Tricks

Şofranul este unul dintre condimentele cu un cost ridicat. Gustul său este însă unul puternic, chiar şi atunci când este folosit în cantităţi mici, iar printre posibilele efecte benefice se numără şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments