Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Paella cu fructe de mare

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pregătește fructele de mare. Dacă scoicile sunt cu cochilie, este important să le freci bine cu un burete de sârmă (sau cu un cuțit) pentru a elimina orice urmă de verdeață. Îndepărtează pielița calamarului, curăță și decortichează creveții.

Pasul 2:

Taie cuburi roșia și ardeii.

Pasul 3:

Încălzește supa și adaugă în ea un vârf de cuțit de șofran.

Pasul 4:

Într-o tigaie pune ulei de măsline și călește ardeii și roșiile cu sare, piper și 1 linguriță boia, la foc moderat spre mare.

Pasul 5:

Când acestea s-au înmuiat, adaugă calamarul și câteva scoici, apoi orezul și călește împreună cu celelalte ingrediente.

Pasul 6:

Adăugă treptat câte 1-2 polonice de supă. Când aceasta se evaporă adăugă din nou 2 polonice. Când orezul începe să devină cremos, păstrează 2 polonice pentru final și adaugă restul de supă peste orez.

Pasul 7:

Pune capacul și nu mai amesteca, ci mișcă tigaia stânga-dreapta.

Pasul 8:

Când orezul este aproape gata („al dente”), adaugă restul scoicilor, creveții și fasolea verde și lasă-le să fiarbă câteva minute, până când creveți sunt gătiți și devin roz.

Pasul 9:

Adaugă mazărea și restul de supă și lasă să scadă, mișcând tigaia constant. Când a scăzut, închide focul și adaugă opțional puțin pătrunjel proaspăt.

Tips & Tricks

Pentru gustul și textura autentică de paella, folosește o tigaie specifică pentru paella, din oțel. Aceasta permite evaporarea uniformă a lichidului, iar prin acele mișcări stânga-dreapta se creează rezultatul delicios.

Te-ar putea interesa si ...

Tofu ramen

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Pui aromat

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments