Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, căldură sus jos.
Tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt sau unge-o cu unt ghee.
Amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un bol mediu.
Într-un bol mare, bate ușor ouăle, adaugă untul ghee, zahărul, iaurtul, sucul de lămâie, laptele, vanilia și amestecă. Încorporează amestecul uscat în cel umed.
Tăvălește afinele în puțină făină, apoi încorporează-le în aluat.
Transferă compoziția în tavă și uniformizează.
Coace timp de 60 de minute sau până când o scobitoare iese curată. Verifică la 40 de minute pentru a te asigura că partea de sus a checului nu se rumenește prea mult. Pune o bucată de hârtie de copt deasupra pentru a o proteja de rumenire.
Lasă să se răcească în tavă timp de 15 minute, apoi transferă pe un fund de lemn pentru a se răci complet.
Pregătește porție dublă și congelează al doilea chec astfel: așteaptă să se răcească (complet), învelește-l în folie alimentară, apoi în folie de aluminiu, păstrează la congelator până la 3 luni. Pentru a-l consuma, lasă-l peste noapte în frigider, apoi încălzește-l 10-15 minute la cuptor, la 180 de grade Celsius. Dacă ai congelat felii individuale, le poți încălzi la cuptorul cu microunde.
0 0 votes Acordă o notă rețetei