Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pune ouăle la fiert într-o oală cu apă rece. După ce apa a dat în clocot, lasă totul pe foc încă 10 minute. Dacă ai optat pentru ouă de prepeliță, acestea pot fi scoase din apă după 5 minute (după ce apa a început să fiarbă).
Separat, taie o felie mică de dovleac cuburi. Pune cuburile într-o oală cu apă la fiert. Când dovleacul este moale, oprește apa (aproximativ 15 minute).
Decojește cu atenție ouăle și scoate gălbenușul.
Într-un blender, amestecă gălbenușul, dovleacul plăcintar, condimentele (curry, nucșoară, sare, piper, usturoi, sos de soia) și 50 g mazăre (3 linguri).
Transferă amestecul într-o pungă pentru sandwich. Strânge punga astfel încât tot amestecul să fie într-un colț. Taie colțul, apoi umple albușurile.
Pune un vârf de linguriță de smântână sau iaurt vegetal, apoi adaugă un bob de mazăre. Dacă urmașul este încă mic, atunci pasează cu furculița bobul de mazăre înainte de a-l adăuga.
Pentru urmași începători, albușul poate fi un aliment cu risc de înec crescut. Oferă ouăle tăiate felii subțiri sau mărunțește fin albușul înainte de a-l servi. Pentru urmași cu experiență, ouăle pot fi oferite sferturi sau jumătăți în cazul celor de prepeliță.
Poți înlocui smântâna cu iaurt vegetal.
0 0 votes Acordă o notă rețetei