Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Oul Vede-Tot

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune ouăle la fiert într-o oală cu apă rece. După ce apa a dat în clocot, lasă totul pe foc încă 10 minute. Dacă ai optat pentru ouă de prepeliță, acestea pot fi scoase din apă după 5 minute (după ce apa a început să fiarbă).

Pasul 2:

Separat, taie o felie mică de dovleac cuburi. Pune cuburile într-o oală cu apă la fiert. Când dovleacul este moale, oprește apa (aproximativ 15 minute).

Pasul 3:

Decojește cu atenție ouăle și scoate gălbenușul.

Pasul 4:

Într-un blender, amestecă gălbenușul, dovleacul plăcintar, condimentele (curry, nucșoară, sare, piper, usturoi, sos de soia) și 50 g mazăre (3 linguri).

Pasul 5:

Transferă amestecul într-o pungă pentru sandwich. Strânge punga astfel încât tot amestecul să fie într-un colț. Taie colțul, apoi umple albușurile.

Pasul 6:

Pune un vârf de linguriță de smântână sau iaurt vegetal, apoi adaugă un bob de mazăre. Dacă urmașul este încă mic, atunci pasează cu furculița bobul de mazăre înainte de a-l adăuga.

Tips & Tricks

Pentru urmași începători, albușul poate fi un aliment cu risc de înec crescut. Oferă ouăle tăiate felii subțiri sau mărunțește fin albușul înainte de a-l servi. Pentru urmași cu experiență, ouăle pot fi oferite sferturi sau jumătăți în cazul celor de prepeliță.

Poți înlocui smântâna cu iaurt vegetal.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments