Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Ouă și curmale

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Încălzește untul ghee, untul sau uleiul într-o tigaie la foc mediu.

Pasul 2:

Adaugă curmalele fără sâmburi și gătește-le 2-3 minute, amestecând des.

Pasul 3:

Sparge ouăle în tigaie cu grijă, fără să spargi gălbenușurile.

Pasul 4:

Asezonează cu sare după gust, pune capacul și gătește la foc mic până când albușurile sunt complet coagulate, iar pe gălbenuș începe să se formeze o peliculă albă fină.

Pasul 5:

Oprește focul, adaugă nucile tocate și presară scorțișoară.

Tips & Tricks

Urmașii mai mari se pot bucura de acest preparat alături de marii gurmanzi. Hidratează curmalele separat (10 minute, în apă fierbinte cât să le acopere), apoi transformă-le într-o pastă cu ajutorul blenderului. Asigură-te că gălbenușul este complet gătit dacă încă nu oferi gălbenuș moale urmașilor. Presară deasupra ouălor pastă de curmale, nuci mărunțite în blender și scorțișoară. Poftă bună împreună!

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments