Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Orzo rupt din Toscana

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-o tigaie încăpătoare, topește untul la temperatură medie.

Pasul 2:

Adaugă usturoiul tocat mărunt și orzo, amestecând constant timp de 3 minute.

Pasul 3:

Adaugă pasta de tomate, amestecă încă 1 minut.

Pasul 4:

Adaugă supa de legume, laptele, roșiile uscate. Lasă pe foc până când lichidul este absorbit, iar orzo are o textură moale. Acest pas durează în jur de 12-14 minute. În cazul în care orzo nu este încă gătit, completează cu puțină apă fierbinte.

Pasul 5:

În aceeași oală, adaugă busuiocul și parmezanul, amestecând frecvent pentru a nu se prinde (în jur de 2 minute).

Tips & Tricks

Textura acestei rețete amintește de un risotto delicios. În cazul în care vrei să folosești orez, respectă pașii, adăugând însă treptat lichidul fierbinte (încălzește apa/supa și laptele într-o oală, apoi adaugă câte un polonic peste orez). Poți folosi o varietate de legume pentru a o completa. Adaugă: ciuperci, mazăre, dovlecel, sparanghel.

Poți înlocui laptele cu lapte vegetal de ovăz.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments