Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Orz cu ciuperci

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie ceapa cubulețe, curăță și taie ciupercile cubulețe. Dă mozarella pe răzătoare. Toacă pătrunjelul mărunt.

Pasul 2:

Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline și adaugă ceapa tăiată cubulețe. Sotează până devine translucidă, apoi adaugă ciupercile curățate și tăiate cubulețe. Continuă să sotezi amestecând până când ciupercile sunt ușor aurii. Scoate-le pe o farfurie și lasă-le deoparte.

Pasul 3:

În aceeași tigaie, adaugă orzul și prăjește-l ușor pentru 1-2 minute. Începe să adaugi supa de legume treptat, câte un polonic, amestecând constant și lăsând orzul să absoarbă lichidul înainte de a adăuga alt polonic. Continuă să adaugi supă până când orzul este fiert și cremos, asemănător cu un risotto.

Pasul 4:

După ce orzul a fiert, adaugă ciupercile și ceapa sotate, apoi crema de brânză și jumătate din mozarella rasă. Amestecă bine până când brânza se topește și compoziția devine omogenă. Condimentează cu sare după gust și adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Pasul 5:

La final, presară restul de mozarella pe deasupra și mai gătește pentru 2-3 minute, până când aceasta se topește complet.

Tips & Tricks

Pentru a îmbunătăți absorbția mineralelor și a reduce efectul anti-nutrițional al fitaților, este recomandat să se înmoaie orzul înainte de preparare(ideal, 8-12h). Procesul de hidratare activează enzimele numite fitaze, care descompun fitatul, facilitând astfel absorbția de nutrienți.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments