Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Orezul interzis cu biban usturoiat

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pregătește marinada pentru pește, amestecând 3 căței de usturoi cu 4 linguri de ulei de măsline și o lingură suc de lămâie. Adaugă sare, piper și pătrunjelul tocat mărunt.

Pasul 2:

Așază peștele într-un vas de yena sau tavă încăpătoare și unge-l cu marinada din usturoi și pătrunjel. Așază deasupra feliile de lămâie.

Pasul 3:

Pune tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și lasă 20-25 de minute,
pentru peștele întreg, iar pentru file, 15-20 minute.

Pasul 4:

Fierbe orezul negru în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În general, pentru fiecare măsură de orez, vei avea nevoie de 1 măsură și 3/4 din aceasta de lichid.

Pasul 5:

Prepară dressingul: zdrobește cățelul de usturoi și amestecă-l cu 1 lingură de ulei de măsline și 1 lingură de oțet balsamic.

Pasul 6:

Amestecă orezul negru fiert cu frunzele de spanac, nucile pecan mărunțite, roșiile
tocate și semințele de susan. Toarnă dressingul peste. Potrivește de sare.

Tips & Tricks

Spre deosebire de alte tipuri de orez, orezul negru este mai bogat în antioxidanți, proteine și fier.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments