Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Orez și aripioare strălucitoare

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Orez - 350 grame
Ceapă - 1 bucăți
Morcovi - 2 bucăți
Mazăre - 100 grame
Pastă de ardei - 1 linguri
Sare - 1 vârf de cuțit
Piper - 1 vârf de cuțit
Boia de ardei dulce - 1 lingurițe
Turmeric - 1 lingurițe
Porumb - 2-3 linguri (opțional)
Mentă - 3 frunze (opțional)
Aripioare pui - 400 grame
Usturoi - 3-4 căței
Pastă de ardei - 300 grame
Muștar - 1 linguri
Boia de ardei dulce - 1 lingurițe
Susan - 1 linguri
Ulei de măsline - 1 linguri

Pași:

Pasul 1

Toacă ceapa și dă morcovii prin răzătoare, apoi călește-le într-o lingură de ulei și una de apă.

Pasul 2

Pune orezul și 1l de apă și lasă la fiert conform ambalajului. Condimentează.

Pasul 3

Cu 5 minute înainte de a opri focul, adaugă mazărea și porumbul (opțional).

Pasul 4

Serviți cu frunze de mentă tocate mărunt.

Pasul 5

Dă cățeii de usturoi prin răzătoare, apoi amestecă-i cu pasta de ardei, zahărul, muștarul, uleiul și condimentele.

Pasul 6

Adaugă aripioarele în bol, amestecând bine astfel încât să fie unse pe toate părțile.

Pasul 7

Așază aripioarele într-un vas și toarnă deasupra lor sosul rămas în bol.

Pasul 8

Vasul intră la cuptor, la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație, pentru 30 de minute.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments