Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Toacă mărunt curmalele și acoperă-le cu apă fierbinte.
Pregătește orezul clătindu-l bine. Adaugă-l într-o tigaie, apoi acoperă-l cu lapte. Nu adăuga toată cantitatea de lapte, doar suficient cât să îl acopere.
Lasă la fiert la foc mediu.
Când aproape a fost absorbit, adaugă curmalele tocate, nucile mărunțite și încă o parte din laptele rămas (în jur de 100ml).
Amestecă până când laptele este absorbit, apoi completează până când ai adăugat tot laptele.
Dacă orezul este încă prea tare pentru gustul tău, completează cu lapte.
La final, adaugă scorțișoara și praful de sare.
Nucile și curmalele sunt două alimente cu risc de înec crescut. Adaptează forma acestora în funcție de vârsta și abilitățile urmașului. Pentru început, oferă aceste alimente mărunțite bine. Ulterior, după vârsta de doi ani, dacă urmașul este pregătit, începeți să exersați a mușca și a mesteca bucățile mai mari.
Poți înlocui laptele cu lapte vegetal.