Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Omletă cu mălai

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pregătește o cratiță medie pe foc mediu. Toarnă în cratiță 160 ml supă legume și 135 ml lapte, apoi adu-le la fierbere.

Pasul 2:

Adaugă în ploaie 100 g mălai, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.

Pasul 3:

Încorporează 25 g unt și 25 g parmezan, apoi amestecă bine.

Pasul 4:

Presară 1/2 linguriță de cimbru, 1/2 linguriță de rozmarin, 1/2 linguriță de oregano și 1/2 linguriță de usturoi pudră. Potrivește de sare și piper după gust.

Pasul 5:

Gătește la foc mic, amestecând constant, până când mămăliga se îngroașă și devine cremoasă, aproximativ 10–15 minute.

Pasul 6:

Între timp, preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius, cu ventilație.

Pasul 7:

Taie dovlecelul în cuburi mici sau fâșii subțiri. Toarnă peste dovlecel sucul de lămâie și o lingură de ulei de măsline, apoi amestecă bine.

Pasul 8:

Pune mămăliga într-un vas termorezistent sau într-o tigaie care poate fi pusă la cuptor și niveleaz-o. Adaugă deasupra 25 g brânză feta mărunțită, dovleceii, 25 g măsline feliate, și opțional, fulgii de chilli.

Pasul 9:

Coace în cuptor pentru 15-20 de minute, până când dovleceii se rumenesc ușor, iar mămăliga capătă o crustă aurie pe margini. Servește cu mentă proaspătă.

Te-ar putea interesa si ...

Rulouri de pui

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments