Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Unge puțin o tavă de copt de 23×23 cm.
Pune bananele coapte în tavă și apoi pasează-le cu o furculiță până obții un piure.
Adaugă untul de migdale, semințele de chia, fulgii de ovăz, laptele de migdale și, dacă folosești, vanilia și scorțișoara. Amestecă ușor pentru a combina uniform ingredientele. Adaugă afinele și amestecă din nou.
Coace pentru 30-40 de minute până când amestecul este fixat, dar încă ușor umed în centru. Poți coace mai mult dacă preferi o textură mai uscată.
Lasă să se răcească în tavă timp de 20 de minute, apoi pune-l la frigider peste noapte pentru a se întări sau servește-l călduț cu un strop de sirop de arțar.
Acest preparat este potrivit pentru urmașii de orice vârstă. După gătire, afinele vor avea o textură moale. Păstrează prăjitura într-un recipient închis ermetic, la temperatura camerei timp de 2 zile sau la frigider până la 5 zile.
0 0 votes Acordă o notă rețetei