Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius, funcția cu ventilație.
Curăță morcovii și taie-i în felii groase. Acoperă-i cu apă, adaugă puțină sare și fierbe-i timp de 15-20 minute de la punctul de fierbere. Morcovii ar trebui să devină moi.
În blender, combină morcovii fierți și scurși, năutul bine scurs, oul și parmezanul. Mixează totul pentru prima dată, amestecând de câteva ori, dacă este necesar.
Adaugă pesmetul și paprika afumată și amestecă din nou până la omogenizare.
Formează nuggets-urile luând mici porții de aluat cu două linguri și așază-le pe o farfurie cu pesmet. Tăvălește-le bine în pesmet pentru a le acoperi uniform.
Pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește-le cu puțin ulei și coace-le în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute sau până când devin crocante și aurii.
Sos: Pune caju într-un bol și acoperă-l cu apă. Lasă-l la înmuiat timp de 60 de minute, apoi scurge apa.
Adaugă caju-ul înmuiat, muștarul Dijon, muștarul galben, mierea, sucul de lămâie, sarea de mare, piperul și apa într-un blender. Mixează la viteză mare până când obții o textură cremoasă.
Dacă sosul ți se pare prea gros, poți adăuga mai multă apă, câte o lingură pe rând, până când obții consistența dorită.
Păstrează sosul rămas într-un recipient închis ermetic, în frigider, până la 4 zile.
Pentru o variantă fără ou, adaugă în preparat 1 lingură de semințe de in râșnite și hidratate anterior în 7 linguri de apă. Parmezanul poate fi înlocuit cu fulgi de drojdie inactivă. Rezultatul va fi unul mai fărâmicios.
Năutul conține o cantitate semnificativă de proteine, însă pentru ca acestea să aibă valoare biologică înaltă este nevoie ca năutul să fie combinat cu cereale. Dacă vorbim despre carbohidrați, amidonul este predominant. Ideal este să fie bine mestecat pentru ca acesta să fie transformat lent în glucoză. Năutul conține și grăsimi polinesaturate, ceea ce îl face excelent pentru sistemul cardiovascular. Dintre vitamine, cele mai bine reprezentate sunt B2, B6 și folații, așadar având un impact pozitiv asupra arterelor, fiind totodată recomandat atât femeilor însărcinate, cât și persoanelor stresate sau depresive. Fierul, zincul, fosforul, magneziul și calciul sunt mineralele ce completează compoziția năutului, alături de fibrele care stimulează natural peristaltismul intestinal.
0 0 votes Acordă o notă rețetei