Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Nuci

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pentru a introduce nucile în forma lor nemodificată, așteaptă până cel puțin vârsta de doi ani. Ulterior împlinirii acestei vârste, dacă urmașul gestionează bine o varietate de texturi, are răbdare în scaunul de masă, mănâncă stând pe loc, cu spatele drept, fără distracții la masă, este obișnuit să mestece atent, să scuipe bucățile dificile, dar și să nu înghesuie multă mâncare în gură, atunci poți lua în considerare introducerea nucilor întregi.

Pasul 2:

Pentru început, asigură-te că alimentele cu potențial alergen au fost introduse într-o manieră ușor de gestionat (mărunțite sau sub forma de unt).

Pasul 3:

Demonstrează urmașului tău cum muști, mesteci și apoi înghiți o parte dintr-o nucă. Mestecă ținând gura puțin deschisă, arată-i urmașului cum ai mărunțit bucata, apoi înghite și arată-i din nou gura.

Pasul 4:

Ține tu o jumătate de nucă și a-l încurajează să muște. Evită să fii tu cel care pune bucata în gura copilului, întrucât este nevoie de atenția lui deplină. Așteaptă să deschidă gura, să se apropie, abia apoi înaintează și tu.

Tips & Tricks

Reacțiile alergice asociate consumului de nuci pot fi severe. Prin urmare, dacă există factori de risc (dermatită atopică, astm bronșic, alte alergii constatate) sau dacă dorești să introduci treptat alimente cu potențial alergen în dieta copilului, există mai multe metode sigure de a proceda: începe cu o cantitate mică de nuci mărunțite și amestecate într-o lingură de piure, un vârf de linguriță de unt de nuci diluat cu laptele consumat de copil sau preparate peste care presari nucile mărunțite. Este important de menționat că unii copii pot avea nevoie de o abordare personalizată, așa că este recomandat să consulți medicul alergolog înainte de a introduce nuci sau arahide în astfel de cazuri. Nucile rămân totuși o sursă extraordinară de nutrienți, fiind bogate în acizi grași omega-3 (acid alfa-linoleic), vitamina B, iod, zinc și magneziu. Ele susțin organismul în perioadele de oboseală (cum sunt cele în care trezirile nocturne sunt frecvente) și reprezintă o hrană valoroasă pentru creier, al cărui aspect îl și imită.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments