Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Amestecă în blender nucile pecan, siropul de arțar, amidonul de porumb, laptele și scorțișoara până obții o compoziție fină. Poți adăuga o cantitate mai mică de îndulcitor, însă va fi nevoie să mărești cantitatea de amidon.
Toarnă amestecul într-o crăticioară.
Gătește la foc mediu, amestecând continuu cu un tel, până când începe să fiarbă ușor.
După ce începe să fiarbă, continuă să amesteci timp de 1-2 minute la foc mic, până se îngroașă, apoi ia crăticioara de pe foc.
Toarnă budinca în cești, căni sau forme mici.
Lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi pune budinca la frigider timp de aproximativ 2 ore.
Pentru a scoate budinca din forme, trage ușor cu degetele de margini, astfel încât să se desprindă complet. La servire, poți decora fiecare porție cu o nucă pecan și o linguriță de sirop de arțar, după preferințe.
Cu un gust dulceag, nucile pecan sunt considerate unele dintre cele mai delicioase nuci. Sunt bogate in grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina E, magneziu, mangan, cupru și zinc. O porție de 25-30g de nuci pecan, consumată de câteva ori pe săptămână, va stimula dezvoltarea creierului, a inimii și a vaselor de sânge. Mineralele din compoziție au rol în sănătatea metabolică, precum și în dezvoltarea și funcționarea celulelor imunitare. Datorită conținutului lor de vitamina E și flavonoizi, nucile pecan contribuie la menținerea sănătății pielii și a părului. Atenție însă: ele fac parte din familia nucilor, astfel încât pot provoca reacții alergice în anumite cazuri.
Laptele poate fi înlocuit cu lapte vegetal.
0 0 votes Acordă o notă rețetei