Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Năut crocant

Durata Preparare: 30 minute

Ingrediente:

Năut - 240-250 grame
Sare
Ulei de măsline - 2 linguri
Boia de ardei dulce - grame
Oregano - grame
Susan - 1 linguri (opțional)
Parmezan - grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Usucă năutul scurs și spălat din conservă pe servețele absorbante.

Pasul 2

Amestecă năutul cu uleiul de măsline și condimentele preferate, apoi așază-l pe tavă în așa fel încât să nu se suprapună boabele.

Pasul 3

Dă la cuptor la 180 de grade Celsius, funcția cu ventilație, timp de aproximativ 20 minute, scuturând tava la jumătatea timpului. Modifică timpul în funcție de textura pe care o dorești (mai mult timp, năut mai crocant).

Tips & Tricks

Asemenea popcornului, această rețetă se poate transforma într-o gustare rapidă de savurat în timpul unui film. Poți amesteca năutul cu fasole roșie, mazăre și chiar adăuga câteva nuci. Pentru urmași, se impun aceleași recomandări ca în cazul floricelelor de porumb: oferă-le după vârsta de 2/3 ani, doar dacă urmașul
respectă regulile de siguranță din cadrul mesei și dacă este pregătit, judecând după abilitatea sa de a mesteca temeininc alimentele și a scuipa bucățile dificil de gestionat.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments