Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Porneşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie vinetele rondele de 0,5 cm, sãreazã-le şi lasã-le câteva minute într-o sitã, pentru a evita gustul amar. Spalã-le, apoi usucă-le cu un șervețel.
Unge cu puțin ulei un vas termorezistent, cu pereți înalți. Aşazã feliile de cartofi uniform, unge-le cu ulei şi dã la cuptor 30 de minute, pânã se rumenesc.
Opărește pentru 3 minute roșiile.
Într-o tigaie încinsă, pune carnea tocată și câteva linguri de apă, amestecând bine. Când carnea își schimbă culoarea, adaugã ceapa mărunțită și lasă 5-6 minute, apoi adaugă roșiile, sarea, piperul, oregano și scorțişoara și lasă la foc mic 10-15 minute.
Dupã ce ai scos vasul cu cartofii rumeniți, aşazã peste aceştia feliile de vinete, unge-le cu ulei şi dã la cuptor pentru 20 minute.
Bate ouăle cu smântâna şi un vârf de cuțit de sare.
Toarnã carnea deasupra vinetelor şi niveleazã cu o spatulã. Adaugã amestecul de ouã cu smântânã, apoi presară cașcavalul ras și dă la cuptor pentru 18-20 de minute.
Coaja vinetelor reprezintã o sursã bunã de antioxidanți, de aceea îți recomandăm să o păstrezi în rețete atunci când este posibil. Dacă nu ai la îndemână o sursă curată, spală cu atenția coaja legumelor cumpărate din comerț. Poți folosi o perie pentru legume sau o combinație de oțet și apă.
0 0 votes Acordă o notă rețetei