Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Musaca cu varză murată, carne și ciuperci

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 2:

Înăbușește în apă și puțin ulei, ceapa tăiată cubulețe, apoi adaugă varza tăiată fideluță. Condimentează cu sare, piper, cimbru și 2 frunze dafin. Lasă 15-20 minute la călit, amestecând ocazional.

Pasul 3:

Adaugă apoi pasta de tomate și mărarul și mai lasă 4-5 minute.

Pasul 4:

Curăță și taie în cuburi legumele. Într-o altă oală, înăbușește ceapa cubulețe cu carnea tocată. Când acestea își schimbă culoarea, adaugă restul zarzavaturilor.

Pasul 5:

Adaugă 150 ml apă și lasă la foc potrivit. Când morcovii încep să își schimbe culoarea, adaugă ardeiul feliat și ciupercile. Condimentează cu sare și piper.

Pasul 6:

Când carnea este aproape fiartă, adaugă bulionul și cimbrul și mai lasă să dea câteva clocote.

Pasul 7:

Montează într-o tavă un rând de varză, unul de carne cu ciuperci și repetă. Încheie cu un rând de varză.

Pasul 8:

Dă la cuptor pentru 25-30 de minute.

Tips & Tricks

Dacă îți rămâne musaca o poți servi a doua zi.
Ingrediente:

  • piure de cartofi din 6-7 cartofi mai mari
  • 20 g unt
  • 50 ml lapte
  • sare
  • 50 g cașcaval

Pași:
1.A doua zi, prepară piure de cartofi și pune într-un vas yena: un rând piure, un rând musaca și repetă terminând cu piureul.
2.Dă pe răzătoare cașcavalul, presară-l deasupra și dă la cuptor pentru 20-25 de minute.

Dacă ții post, poți să omiți carnea și să dublezi cantitatea de ciuperci.

 

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments